Perkelt z bravčových paprčiek
Autor receptu: samanka
Tak som rozmýšľala, čím by som mohla prispieť a nielen čerpať výborné recepty od kulinárov. Tak tu je jeden receptík, ktorý mám od kamošky. Pre moju rodinu, hlavne syna, je to delikatesa.
30 minút príprava |
240 minút tepelná úprava |
Postup
- Paprčky si dáme rozseknúť u mäsiara. (má väčšiu a ostrejšiu sekeru). Doma paprčky umyjeme, dôkladne očistíme, odsekneme ratice. Ja ich dávam na hodinku dve do studenej vody, pekne vyblednú.
- Na masti opražíme do sklovita cibuľku, poukladáme na ňu posekané paprčky, chvíľu podusíme, osolíme, posypeme paprikou, potom zalejeme vodou (tesne nad paprčky). Počas varenia pridáme prelisovaný cesnak. Varíme asi 4 hodiny (tak, ako huspeninu). Pred dovarením pridáme majoránku.
- Po miernom vychladnutí sa môžu povyberať kosti, ale kto ich rád obhrýza :-))), môže si ich tam nechať. Konzumujeme horúce s dobrým domácim chlebom, alebo chlebovým osúchom. Aj keď je toho viac, vydrží to aspoň týždeň (teda, u nás nie) v chladničke a-nezohrievame v mikrovlke!!!!-vždy pekne v hrnci na sporáku.