Perkelt z bravčových paprčiek

Autor receptu: samanka

Tak som rozmýšľala, čím by som mohla prispieť a nielen čerpať výborné recepty od kulinárov. Tak tu je jeden receptík, ktorý mám od kamošky. Pre moju rodinu, hlavne syna, je to delikatesa.

30 minút
príprava
240 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Paprčky si dáme rozseknúť u mäsiara. (má väčšiu a ostrejšiu sekeru). Doma paprčky umyjeme, dôkladne očistíme, odsekneme ratice. Ja ich dávam na hodinku dve do studenej vody, pekne vyblednú.
  2. Na masti opražíme do sklovita cibuľku, poukladáme na ňu posekané paprčky, chvíľu podusíme, osolíme, posypeme paprikou, potom zalejeme vodou (tesne nad paprčky). Počas varenia pridáme prelisovaný cesnak. Varíme asi 4 hodiny (tak, ako huspeninu). Pred dovarením pridáme majoránku.
  3. Po miernom vychladnutí sa môžu povyberať kosti, ale kto ich rád obhrýza :-))), môže si ich tam nechať. Konzumujeme horúce s dobrým domácim chlebom, alebo chlebovým osúchom. Aj keď je toho viac, vydrží to aspoň týždeň (teda, u nás nie) v chladničke a-nezohrievame v mikrovlke!!!!-vždy pekne v hrnci na sporáku.