Peposo podľa Emanuela Ridiho (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Nemám rada dlhé úvody, ale musím urobiť výnimku. Toto jedlo som už robila dva krát, originál si môžete pozrieť tu: http://www.sitalemvkuchyni.cz/recept/Peposo. Takto si vraj kedysi pripravovali obed tehliari, čo vypaľovali tehly, do pece na kraj šupli pekáč s mäsom a robilo sa to samo niekoľko hodín, preto je asi použitých málo surovín. Ja ale nemám rada mastné hovädzie mäso, pre mňa má ten tuk akúsi pachuť, podarilo sa mi kúpiť kúsok krásneho krku a doložila som stehnom Tento rcp som tu nenašla

6
porcií
8 minút
príprava
180 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Keďže som použila chudé mäso, navyše oproti receptu som pekáč trochu vymastila masťou, aby omáčka bola šmykľavejsšia :-). Skúšala som už aj s chilli, ale tu som chcela ponúknuť pôvodný recept. Do pekáča som uložila kúsky mäsa, ja som ich trochu osolila
  2. Posypala som korením nadrveným v mažiari, vraj tehliari dávali na 1 kg mäsa 20g korenia, ja som dala 14g sáčok, pomedzi mäso som nastrkala celé neolúpané strúčiky cesnaku
  3. Zaliala som vínom a dala piecť na 170°
  4. Piekla som 3 hodiny, tu je výsledok
  5. Príloha bol chlieb, skúšala som aj so zemiakmi, s ryžou aj s knedľou, ale s chlebom sa mi to javí najlepšie
  6. Použila som toto víno: