Penová torta

Autor receptu: mesiar50

Spravit penovu tortu bolo mojim davnym snom.

40 minút
príprava
220 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. K praskovemu cukru pridame vajecne bielka a miesame nad parou do zhustnutia.Tento ukon prevadzame mixerom.Vyslahana hmota by mala byt husta a leskla.
  2. Nakreslime si srdiecko.Pouzijeme papier na pecenie.
  3. Pomocou cukrarenskeho vrecka si penu nanasame na papier.Ja som zacal striekat penu od kraja srdca a pokracoval som do stredu.Robil som nonstop srdiecka.Potom som dva platy uhladil nozom.Kraj srdca som nechal.Treti plat som neroztieral.Ostal len tak ako ho vidite na obrazku.Kedze som mal tej peny habadej tak som si spravil aj taketo kosicky.Plnil som ich zltkovym kremom.Recept na tento krem mam z webu. Je naozaj dobry a da sa pouzit aj na plnenie zakuskov resp.korpusov na torty.
  4. Penove platy som susil cca.220 minut pri 80 C.Mal som zapnuty spodny a vrchny ohrev bez ventilacie ! !Pocas tejto doby som kazdych 20-25 minut plechy v rure premiestnoval.Prvych dvadsat minut som sa od rury velmi nevzdaloval a sledoval som ci mi platy nehnednu.
  5. Prepacte mi prosim ,recept som robil na mobilnom zariadeni preto je bez dlznov, makcenov a kedze som ho nemal v umysle publikovat tak je tu aj malo fotiek,ale este vam sem jedno foto aj tak vlozim.Kosicky som robil tak,ze som penu striekal na vnutorny okraj papierovych kosickov a dal som tej peny potom aj na spodok.Skoda ze som nemal doma mensie kosicky.
  6. Priprava parizskeho kremu: 750 ml smotany a 400 g cokolady prevarime. Nechame odstat v chladnicke 10-12 hodin.Na druhy den do zmesy prisypeme dva smetafixi a slahame do penista.Krem musi byt husty.Je dobre si prevarit cokoladu aj zo smotanou predosli vecer.Preto som aj pisal,ze na druhy den pokracujeme s vyrobou tohto kremu. Priprava zltkoveho kremu: Z cukru a vody si uvarime hustu zmes.Tuto cukrovu hmotu varime a miesame cca.5 minut.Po uplynuti tejto doby cukrovy sirup vlejeme do zltiek a pri neustalom miesani varime zhruba 5 minut.Po uvareni krem miesame do vychladnutia.Do vychladnutej zltkovej zmesi namiesame maslo a pomocou mixera si spravime krem.