Penne s brokolicou, nivou a medvedím cesnakom

Autor receptu: peter9766

Tento recept som dnes spravil a bolo to super. Mal som náhodou medvedí cesnak, čo som si včera nazbieral a potreboval som ho zúžitkovať. Namiesto medvedieho cesnaku môže byť aj pažítka na ozdobenie a domáci cesnak sa roztláča do omáčky. Medvedí cesnak sa dá aj zamraziť a môže sa s ním robiť celý rok. Taktiež z neho robím aj tinktúru. Je neskutočne zdravý.

2
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Brokolicu rozoberieme na malé kúsky a spolu s nasekaným medvedím cesnakom krátko orestujeme na masle. Posolíme a pridáme prelisovaný domáci cesnak. Dolejeme asi 1 dl vody a chvíľočku podusíme. Na brokolicu vyklopíme kyslú smotanu a hneď pridáme aj syr niva v črievku. Krátko prehrejeme, aby sa chute zmiešali. Cestoviny uvaríme podľa návodu. Na cestoviny vylejeme brokolicovo-syrovo-cesnakovú omáčku a ozdobíme nasekaným medvedím cesnakom. Môže byť aj pažítka. Dobrú chuť.