Penne s baklažánom a hovädzím mäsom

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Suroviny

Postup

  1. Baklažán pokrájame na malé kocky, ktoré nasolíme a necháme 10 minút poriadne vypotiť. Na olivovom oleji opražíme baklažánové kocky, ktoré môžeme najprv opláchnuť – ak sme použili viac soli. Pridáme pokrájanú sviečkovicu, čili papričku, cesnak, soľ aj mleté čierne korenie a restujeme dozlatista. Pridáme paradajky, petržlenovú vňať a ďalej dusíme asi 10 minút.
  2. Medzitým si uvaríme penne, aby boli al dente, precedíme ich a pridáme do mäsovo– paradajkovej zmesi. Všetko zľahka premiešame. Pred podávaním posypeme čerstvo postrúhaným parmezánom a pokvapkáme olivovým olejom.
  3. Náš tip: Paradajky šúpeme tak, že ich navrchu nakrojíme do tvaru x a asi na 15 sekúnd vhodíme do vriacej vody. Hneď ich preložíme do studenej vody, od naznačeného x ľahko ošúpeme a pokrájame.