Penne s aliašskou treskou

Autor receptu: oco

Ohlásil sa syn,že po práci aj s priateľku prídu pozrieť ako žijeme.Po práci u nich to je večer.Oni nás potešia ,že prídu pozrieť dôchodcov,my ich potešíme teplou,ľahkou,chutnou večerou,ktorej dokončenie sa dá presne načasovať na čas príchodu vetou ešte 5 minút a budeme večerať.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozmrazené filety pokrájame na kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou,necháme odležať.Kapary nakrájame nadrobno,olivy na koliečka,cibuľu a cesnak nadrobno.Postavíme osolenú vodu na cestoviny.
  2. Na rozohriatom oleji speníme cibuľu,pridáme cesnak,zamiešame,pridáme kapary a olivy,chvíľu spolu dusíme,Pridáme ryby,paradajkové pyré .Dusíme tak 15 minút,dosolíme,okoreníme,pridáme bazalku.Dbáme na to aby sme tej omáčky mali dosť a dobre prešla cez tie penne.
  3. Hotové ryby zmiešame s uvarenou cestovinou a podávame posypané nakrájanou petržlenovou vňaťou.