Cestoviny

Penne alla Arrabbiata

Autor receptu: heleninka88

Rýchle a jednoduché jedlo.

2
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Budeme potrebovať dve panvice, na jednej budeme robiť omáčku a na druhej kuracie mäso. Omáčku si pripravíme tak, že na panvici rozohrejeme olivový olej a pridáme pretlačený cesnak, nech sa troška opraží (pozor, aby nezhorel). Pridáme bazalku, nech sa stiahne a chilli papričku nakrájanú na menšie kúsky. Pridáme umyté na kocky nakrájané paradajky. Necháme ich dusiť a troška ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme paradajkový pretlak. Necháme variť asi 20 minút a potom precedíme cez sitko do druhého hrnca a pridáme kukuricu (nemusí byť, ale mne to chutilo s kukuricou). Pridala som aj troška cukru nakoniec. Ak chcete omáčku viac pikantnú, kľudne pridajte aj sušenú chilli.
  2. Keď je omáčka hotová, ugrilujeme mäso. Umyté osušené mäso rozrežeme pozdĺžne na dve polovice, troška naklepeme a okoreníme z oboch strán grilovacím korením. Na druhú panvicu, ktorú máme pripravenú dáme troška oleja a ugrilujeme z oboch strán do zlato hneda.
  3. Penne cestoviny uvaríme podľa toho ako sa píše na obale cestovín. Po uvarení ich pridáme k omáčke a zmiešame všetko spolu. Naservírujeme na hlbší tanier a nakoniec pridáme na vrch kuracie mäso. Dobrú chuť.