Pekáčik s kyslou kapustou a tutti frutti (fotorecept)

Autor receptu: janger

Kyslu kapustu mame velmi radi. Da sa pripravovat na rozne sposoby. Tu je zvykom robit ju napriklad aj s ananasom, hrozienkami, alebo s jablckom. Ale napriklad aj so susenym miesanym ovocim - tutti frutti. Je to zmes roznych druhov ovocia, napriklad slivky, marhule, jablko, hruska, broskyna. Ovocie zjemni chut kyslej kapusty. Kto ma odvahu vyskusat aj nieco ine, mozem len odporucit...

4
porcie

Suroviny

Postup

  1. Susene ovocie (tu volame tuto zmes tutti frutti) dobre pooplachujeme. Mozete pouzit, samozrejme, domace susene ovocie. Ja nemam, takze musim kupit. Tato moja zmes bola slivky - tych bolo najviac, marhule, jablko, hruska, broskyna. Pokrajame ho na mensie kusky.
  2. Uvarime zemiaky, spravime z nich pyré (maslo, mlieko podľa chuti).
  3. Na panvicu dame olej a poopekame mlete maso. Ja mam momentalne v mraznicke par kilov hovadzieho masa z tzv. "divych" krav. Su to, po cely rok, v prirode sa pasuce kravy (skotsky highlander, rozne stare rasy krav). Nepoznaju umele krmivo, antibiotika... Musim povedat, ze ma toto maso ozaj dobru chut. Neviem, ci aj na Slovensku taka moznost je...Ak ano, tak iste vyskusajte.
  4. K masu pridame pokrajanu cibulu a este spolu poprazime. Pridame susene ovocie, kari korenie, sol a cerstvo pomlete korenie. Ak nemate radi kari korenie, moze byt aj bez neho, aj tak je to dobre.
  5. Do maslom vytreteho pekaca dame polovicu zemiakoveho pyre. Na pyre ide polovica kapusty.
  6. Na kapustu ide maso s ovocim. Na to druha polovica kapusty. A nakoniec vrstva zemiakoveho pyre.
  7. Dame piect do rury (200 stupnov - klasicky vyhrev) asi na 25 minut. Po 25 minutach to posypeme troskou postruhaneho tvrdeho syra. Niekedy robim aj tak, ze posypem struhankou a dam na to este par platkov masla. Dame este asi na 5 minut zapiect (pripadne zapneme gril).
  8. Ak sa rozhodnete vyskusat, tak prajem dobru chut.