Pečivo s bazalkou a píniovými orieškami

Autor receptu: elixir

Originál recept bol na stránke EatSmarter. Pečivo počas pečenia rozvoniava po mlieku a bazalke.

1
porcia
80 minút
príprava
25-30 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Mlieko ohrejeme, aby bolo vlažné a vlejeme ho k múčnej zmesi.
  2. Spracujeme zmes hnetacími hákmi, postupne pridávame po troche vody a miesime tak dlho, aby vzniklo hladké cesto. Potom ho necháme 30 minút kysnúť.
  3. Medzitým umyjeme, osušíme a pokrájame lístky bazalky a prichystáme píniové oriešky, ktoré potom vmiešame do podkysnutého cesta. Následne ho necháme opäť 15 minút kysnúť.
  4. Potom ho vytvarujeme do rolky, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte pol hodinu kysnúť. Ponakrajujeme ho do šikma, na pekáč uložíme aj nádobu s vodou a pečieme vo vyhriatej rúre.
  5. A ešte čosi pre radosť. :)