Pečivo s bazalkou a píniovými orieškami
Autor receptu: elixir
Originál recept bol na stránke EatSmarter. Pečivo počas pečenia rozvoniava po mlieku a bazalke.
1 porcia |
80 minút príprava |
25-30 minút na 220 °C |
Postup
- Múku zmiešame so soľou a sušeným droždím. Mlieko ohrejeme, aby bolo vlažné a vlejeme ho k múčnej zmesi.
- Spracujeme zmes hnetacími hákmi, postupne pridávame po troche vody a miesime tak dlho, aby vzniklo hladké cesto. Potom ho necháme 30 minút kysnúť.
- Medzitým umyjeme, osušíme a pokrájame lístky bazalky a prichystáme píniové oriešky, ktoré potom vmiešame do podkysnutého cesta. Následne ho necháme opäť 15 minút kysnúť.
- Potom ho vytvarujeme do rolky, uložíme na pekáč vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte pol hodinu kysnúť. Ponakrajujeme ho do šikma, na pekáč uložíme aj nádobu s vodou a pečieme vo vyhriatej rúre.
- A ešte čosi pre radosť. :)