Pečivo pod vodou (fotorecept)
Autor receptu: mrcookiecook
Túto slanú, syrovú pochúťku robievame už tradične na Silvestra. Recept pochádza zo starého časopisu Život. Ako som si všimol, podobných receptov je tu viac. Hádam Vám zachutia aj tieto... ;-)
Postup
- Na doske zmiešame múku s rozmrveným droždím (približne polovica kocky 15 - 20 g) pridáme tuk alebo maslo, soľ, cukor a mlieko...
- Vypracujeme cesto... :-)
- Takto vypracované cesto vložíme asi na hodinu do studenej vody...
- Po hodine osviežujúceho kúpeľa v studenej vode cesto vyberieme, utierkou mierne osušíme a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku približne 6 - 7mm...
- Vyvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajcom...
- Vajcom potreté cesto posypeme strúhaným syrom a mierne osolíme...
- Rádlikom cesto pokrájame na tyčinky...
- Plech poprášime soľou...
- Na takto pripravený plech poukladáme nakrájané, syrové tyčinky a upečieme do zlatista. Teplota závisí od typu rúry. (v mojom prípade 100°C)...
- ...a dobrú chuť! :-)