Pečivo pod vodou (fotorecept)

Autor receptu: mrcookiecook

Túto slanú, syrovú pochúťku robievame už tradične na Silvestra. Recept pochádza zo starého časopisu Život. Ako som si všimol, podobných receptov je tu viac. Hádam Vám zachutia aj tieto... ;-)

90 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Na doske zmiešame múku s rozmrveným droždím (približne polovica kocky 15 - 20 g) pridáme tuk alebo maslo, soľ, cukor a mlieko...
  2. Vypracujeme cesto... :-)
  3. Takto vypracované cesto vložíme asi na hodinu do studenej vody...
  4. Po hodine osviežujúceho kúpeľa v studenej vode cesto vyberieme, utierkou mierne osušíme a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku približne 6 - 7mm...
  5. Vyvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajcom...
  6. Vajcom potreté cesto posypeme strúhaným syrom a mierne osolíme...
  7. Rádlikom cesto pokrájame na tyčinky...
  8. Plech poprášime soľou...
  9. Na takto pripravený plech poukladáme nakrájané, syrové tyčinky a upečieme do zlatista. Teplota závisí od typu rúry. (v mojom prípade 100°C)...
  10. ...a dobrú chuť! :-)