Pečienkové halušky s kapustou (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Mala som chuť na kapustové halušky..... Po ceste domov som sa zastavila u mäsiara a medzi iným nákupom som kúpila aj kuraciu pečienku. A toto z toho vzniklo:
4-6 porcie |
30 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Nadrobno nakrájanú cibuľu si opražíme na oleji ,
- pridáme pokrájanú kyslú kapustu
- a podusíme za občasného podlievania vodou. Podľa potreby dosolíme.
- Medzitým, čo sa nám kapusta dusí, si našklbeme nožom umyté kuracie pečienky. Mám to takto radšej ako mleté, môžem vybrať z nich blanku, ktorá drží pečienkové laloky spolu.
- Dáme do misky a k nim postrúhame očistené zemiaky, strúčiky cesnaku
- a ochutíme majoránom, mletým čiernym korením, soľou a kvapkou oleja.
- Pridáme 2 lyžice strúhanky a polohrubú múku
- a vypracujeme haluškové cesto,
- ktoré uvaríme v osolenej vriacej vode. Počkáme, kým halušky vyplávajú navrch a ešte necháme 5 minút povariť.
- Uvarené scedíme a pokvapkáme olejom a premiešame.
- Podávame na kapustovom lôžku
- alebo premiešané s udusenou kapustou.