Pečený pangas s italským šalátom a jogurtom

Autor receptu: lalee

Pri varení zvyčajne improvizujem a výsledkom toho je aj dnešné jedlo. Zdravé a chutné, to je základ :).

3
porcie
25 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si koreniny. 1,5 čajovej lyžičky soli, 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 čajovej lyžičky sladkej červenej papriky, 1/2 čajovej lyžičky mletého koriandru, 1 čajovej lyžičky bazalky, 2 čajové lyžičky tymiánu zmiešame v v tanieri alebo miske dokopy.
  2. Ku koreninám pridáme 1 čajovú lyžičku hladkej múky. Ja som použila ražnú.
  3. Všetko zmiešame.
  4. Na plech si rozotrieme štetcom trocha oleja. Filety z pangasa opláchneme a uložíme na plech.
  5. V pohári si vyšľaháme vajce, pridáme doň ešte 1/2 čajovej lyžičky soli. Vymiešame a štetcom vajce natrieme na ryby z oboch strán.
  6. Zmesou, ktorú sme si pripravili z korenín posypeme filety, taktiež z oboch strán a ešte raz pretrieme vajíčkom. Keď máme rybky pripravené, dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, cca na 20-30 minút (záleží od rúry). Asi po 10 minútach pečenia podlejeme trochou čistej vody.
  7. Kým sa ryby pečú, pripravíme si šalát. Ja som použila italský, no môžte skúsiť aj rukolu alebo ľadový. Šalát umyjeme a nakrájame do misky. Môžme trocha dochutiť čiernym korením.
  8. Na rozpálenom oleji si osmažíme nakrájaný pór a cesnak.
  9. Pridáme nakrájané šampiňóny. Osolíme štipkou soli a podlejeme šťavou z rýb, ktoré sa nám pečú. Takto smažíme 5 minút, viac nie.
  10. Zmes z panvice pridáme k šalátu, pridáme nakrájané cherry paradajky a balkánsky syr.
  11. Všetko spolu v miske zmiešame a šalát je na svete :).
  12. V pohári zmiešame biely jogurt so šťavou z 1/2 citrónu.
  13. K jogurtu pridáme čerstvý koriander. Stačí pár lístkov, ktoré si buď nakrájame alebo natrháme.
  14. Keď sa nám rybka upečie, môžeme servírovať spolu so šalátom a jogurtovým dressingom. Dobrú chuť :).