Pečený pangas s italským šalátom a jogurtom
Autor receptu: lalee
Pri varení zvyčajne improvizujem a výsledkom toho je aj dnešné jedlo. Zdravé a chutné, to
je základ :).
3 porcie |
25 minút príprava |
25 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si koreniny. 1,5 čajovej lyžičky soli, 1/2 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia, 1/2 čajovej lyžičky sladkej červenej papriky, 1/2 čajovej lyžičky mletého koriandru, 1 čajovej lyžičky bazalky, 2 čajové lyžičky tymiánu zmiešame v v tanieri alebo miske dokopy.
- Ku koreninám pridáme 1 čajovú lyžičku hladkej múky. Ja som použila ražnú.
- Všetko zmiešame.
- Na plech si rozotrieme štetcom trocha oleja. Filety z pangasa opláchneme a uložíme na plech.
- V pohári si vyšľaháme vajce, pridáme doň ešte 1/2 čajovej lyžičky soli. Vymiešame a štetcom vajce natrieme na ryby z oboch strán.
- Zmesou, ktorú sme si pripravili z korenín posypeme filety, taktiež z oboch strán a ešte raz pretrieme vajíčkom. Keď máme rybky pripravené, dáme ich piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov, cca na 20-30 minút (záleží od rúry). Asi po 10 minútach pečenia podlejeme trochou čistej vody.
- Kým sa ryby pečú, pripravíme si šalát. Ja som použila italský, no môžte skúsiť aj rukolu alebo ľadový. Šalát umyjeme a nakrájame do misky. Môžme trocha dochutiť čiernym korením.
- Na rozpálenom oleji si osmažíme nakrájaný pór a cesnak.
- Pridáme nakrájané šampiňóny. Osolíme štipkou soli a podlejeme šťavou z rýb, ktoré sa nám pečú. Takto smažíme 5 minút, viac nie.
- Zmes z panvice pridáme k šalátu, pridáme nakrájané cherry paradajky a balkánsky syr.
- Všetko spolu v miske zmiešame a šalát je na svete :).
- V pohári zmiešame biely jogurt so šťavou z 1/2 citrónu.
- K jogurtu pridáme čerstvý koriander. Stačí pár lístkov, ktoré si buď nakrájame alebo natrháme.
- Keď sa nám rybka upečie, môžeme servírovať spolu so šalátom a jogurtovým dressingom. Dobrú chuť :).