Pečený králik na zelenine
Autor receptu: alex37
Keď už mám po krk kuracieho mäsa, vyčerpám inšpiráciu na hovädzinu, bravčové mi dcéra jesť nechce, lebo je "tučné" tak sa objaví z čista jasna králiček a skoro všetci sú na chvíľu spokojný /ale napriek tomu chlap radšej bravčovú krkovičku/ :-)
15 minút príprava |
120 minút na 180 °C |
Postup
- králička prešpikujeme cesnakom, my máme radi viac, osolíme a uložíme na pekáč. Uložila som 6 ks nakrájaných zemiakov na kocky, dve mrkvy na kúsky, /ale môže sa dať aj zeler alebo petržlen /jemne osolíme okoreníme čiernym korením, podlejeme vodou asi 1/2 dcl, zakryjeme alobalom a dáme piecť na 170-180°C zabudneme naňho cca na 60 min.
- Po hodine vyberieme a doložíme zeleninu, ktorá rýchlejšie zmäkne. Ja som dala mrazene zelené fazuľky, brokolicu, šampiňóny ale fantázii sa medze nekladú môže sa dať, zelenina ktorú máme radi...znova zakryjeme a dusíme ešte pól hodinu. Keď je mäso mäkké, zelenina je uričte hotová, odokryjeme králička a pekne ho ponatierame kyslou smotanou, a poprášime jemne červenou paprikou. Odkryté zapečieme do červena 20-30min. na 200°C. Smotana na povrchu sa pekne zapečie a v pekáči vytvorí chutnú šťavu.
Jedlo nenáročné na prípravu a predsa chutné :-)