Pečený jahňací krk
Autor receptu: alionka
Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa. Tento recept patrí k ľahkým na prípravu a jahňací krk je lacnejší ako iné časti a pritom veľmi chutný a šťavnatý.
5 porcií |
10 minút príprava |
100 minút na 180 °C |
Postup
- Jahňací krk umyjem potriem cesnakovou pastou , osolím, okorením, vložím do pekáča , podlejem vodou pridám jednu vetvičku rozmarínu a posypem pokrájanou cibuľou .
Dám piecť na 180 C na 100 minút. Po pol hodine vždy otáčam mäso v pekáči.
Ja, jahňacie mäso nedávam do mlieka, pretože by stratilo svoju typickú vôňu a to ho robí výnimočným.
- Keď je mäsko upečené ľahko ide od kosti . Oberiem mäso a podávam so zemiakmi a šalátom. Mäso polievam výpekom.
Prajem dobrú chuť!