Pečený jahňací krk

Autor receptu: alionka

Konečne je jar a prišla sezóna jahniat. Celá moja rodina miluje chuť pečeného mladého mäsa. Tento recept patrí k ľahkým na prípravu a jahňací krk je lacnejší ako iné časti a pritom veľmi chutný a šťavnatý.

5
porcií
10 minút
príprava
100 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Jahňací krk umyjem potriem cesnakovou pastou , osolím, okorením, vložím do pekáča , podlejem vodou pridám jednu vetvičku rozmarínu a posypem pokrájanou cibuľou . Dám piecť na 180 C na 100 minút. Po pol hodine vždy otáčam mäso v pekáči. Ja, jahňacie mäso nedávam do mlieka, pretože by stratilo svoju typickú vôňu a to ho robí výnimočným.
  2. Keď je mäsko upečené ľahko ide od kosti . Oberiem mäso a podávam so zemiakmi a šalátom. Mäso polievam výpekom. Prajem dobrú chuť!