Pečený chrbát z mladého prasiatka na kaši zo zeleného hrášku

Autor receptu: redakcia

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do kože na mäse si urobíme zárezy. Potom mäso z oboch strán posolíme a okoreníme. Chrbát opečieme na panvici zo všetkých strán do chrumkava. Preložíme do pekáča a dáme piecť do rozohriatej rúry na 12 minút pri 180 stupňoch.
  2. Cibuľu si nasekáme najemno, a orestujeme na oleji. Pridáme smotanu a necháme prevrieť. Osolíme, okoreníme a pridáme zelený hrášok. Posypeme drveným majoránom a povaríme. Potom zmes rozmixujeme ponorným mixérom.
  3. Cibuľu nakrájanú na kolieska obaľujeme v hladkej múke. Tú potom vyprážame vo vriacom oleji, kým nechytí zlatú farbu. Uložíme na papierovú utierku, aby z cibule nasiakol prebytočný olej. Hotové mäso si nakrájame. Na tanier najprv servírujeme hrachovú kašu. Na ňu poukladáme kúsky mäsa. Jedlo dozdobíme vypraženou cibuľkou a prelejeme hnedou omáčkou – najlepšie demi-glace.