Pečený čaj

Pečený čaj (fotorecept)

Autor receptu: recyko

Na zimné večery sa človek zahreje dobrým čajíkom.

Postup

  1. Jablká očistíme od šupky, jaderníka a nakrájame na malé kocky. Pomaranče poumývame v horúcej vode pod kohútikom. Nakrájame tiež na malé kocky. Z granátového jablka vydlabeme zrniečka. Všetko dáme na hlboký plech, zasypeme škoricou a cukrom. Zakryjeme alobalom a pečieme 180 °C 1 hodinu.
  2. Premiešame asi dva krát. Po pol hodine pridáme jahody. Aby sa moc nerozvarili, preto sa pridávajú v polovici pečenia.
  3. Nakoniec pridáme mrazené ovocie. Ja som mala rozmixované čučoriedky, čierne ríbezle, červené ríbezle a egreš, ktoré tu príkru sladkosť stiahne o 1 stupeň.
  4. Zmesou naplníme zavarácie poháre, uzatvoríme a sterilizujeme 10 minút.