Pečený čaj
Pečený čaj (fotorecept)
Autor receptu: recyko
Na zimné večery sa človek
zahreje dobrým čajíkom.
Postup
- Jablká očistíme od šupky, jaderníka
a nakrájame na malé kocky. Pomaranče
poumývame v horúcej vode pod kohútikom.
Nakrájame tiež na malé kocky.
Z granátového jablka vydlabeme zrniečka.
Všetko dáme na hlboký plech, zasypeme škoricou
a cukrom. Zakryjeme alobalom a pečieme 180 °C 1 hodinu.
- Premiešame asi dva krát. Po pol hodine pridáme jahody. Aby sa moc nerozvarili, preto sa pridávajú v polovici pečenia.
- Nakoniec pridáme mrazené ovocie. Ja som mala rozmixované čučoriedky, čierne ríbezle, červené ríbezle a egreš, ktoré tu príkru sladkosť stiahne o 1 stupeň.
- Zmesou naplníme zavarácie poháre, uzatvoríme a sterilizujeme 10 minút.