Pečený bravčový bôčik a prívarok z kyslej kapusty
Autor receptu: stefanm
Nemáte niekto,prosím Vás,kontakt na Dr.Bukovského?Rád by som mu poslal tento recept aby si obohatil svoju zbierku aj o toto tak "strašne nezdravé" ale tak "strašne fajne" jedlo!!(Vopred sa ospravedlňujem ľuďom ktorí zo zdravotných dôvodov nemôžu konzumovať takéto jedlo).
10 minút príprava |
90 minút tepelná úprava |
Postup
- Bôčik opláchneme pod tečúcou studenou vodou.Ostrým nožom narežeme kožu do štvorcov,osolíme,okoreníme,posypeme rascou a prešpikujeme cesnakom.Dáme na pekáč alebo do remosky , podlejeme vodou a za občasného podlievania pečieme asi 1a1/2hod.Kapustu vytlačíme,premyjeme studenou vodou,prekrojíme a dáme variť.Po uvarení zahustíme zápražkou z masti,hladkéj múky a vody z kapusty.Krátko povaríme a podávame s kysnutou knedľou.