Pečený bravčový bôčik a prívarok z kyslej kapusty

Autor receptu: stefanm

Nemáte niekto,prosím Vás,kontakt na Dr.Bukovského?Rád by som mu poslal tento recept aby si obohatil svoju zbierku aj o toto tak "strašne nezdravé" ale tak "strašne fajne" jedlo!!(Vopred sa ospravedlňujem ľuďom ktorí zo zdravotných dôvodov nemôžu konzumovať takéto jedlo).

10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bôčik opláchneme pod tečúcou studenou vodou.Ostrým nožom narežeme kožu do štvorcov,osolíme,okoreníme,posypeme rascou a prešpikujeme cesnakom.Dáme na pekáč alebo do remosky , podlejeme vodou a za občasného podlievania pečieme asi 1a1/2hod.Kapustu vytlačíme,premyjeme studenou vodou,prekrojíme a dáme variť.Po uvarení zahustíme zápražkou z masti,hladkéj múky a vody z kapusty.Krátko povaríme a podávame s kysnutou knedľou.