Pečený bôčik so šalátom z bielej kapusty a slaninkou
Autor receptu: babsicok
Inšpirácia z relácie 15 minutový kuchár. Musela som vyskúšať. Výborný recept na udobrenie si
chlapa ;)
2 porcie |
5 minút príprava |
8 minút na 165 °C |
Postup
- Začneme šalátom: Nakrájame kapustu na tenučké pásiky, pridáme soľ, cukor a ocot (všetko podľa chuti). Vďaka soli kapusta pustí šťavu no treba ju nechať odležať. Na panvici opečieme nakrájanú slaninku do chrumkava, odložíme na bok.
- Bôčik osolíme a na oleji opečieme do hneda, prilejeme pivo, rascu (trošku ju rozdrvíme aby pustila vôňu) a dáme spolu aj s panvicou do rúry na 165 stupňov na cca 8 minút.
- Na olivovom oleji si opečieme strúčiky cesnaku (v celku) a šalotku prekrojenú na polovicu aj so šupou. Môžme si opiecť spolu aj pečivo.
- Bôčik by mal byť hotový, vrátime na sporák a pridáme 1-2 polievkové lyžice medu a zredukujeme. Keď výpek zhustne máme hotovo a na záver pridáme tymián nakjrájaný na drobunko. Do šalátu pridáme slaninku. Podávame na tanieri s plátkom bôčika, grilovaným cesnakom a šalatkou. Polejeme výpekom. Ako príloha kapustový šalát a opečený chlebík, bagetku resp. akékoľvek pečivo. PS: Takú peknú foto som spravila no napriek tomu mi to furt varecha odreže tam kde nemá :(