Plnený baklažán

Pečený baklažán plnený cícerom, šampiňónmi a zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
60 minút
príprava

Postup

  1. Baklažány umyjeme, šupku poprepichujeme špičkou noža a upečieme v rúre. Necháme vychladnúť a prešpikujeme cesnakom, rozmarínom a tymianom.
  2. Do mixéra dáme (zo všetkého polovicu) nakrájanú mrkvu, cícer, sušené paradajky, šampiňóny, horčicu a redukciu z červeného vína. Osolíme, pridáme korenie, rascu, mletú papriku a rozmixujeme. Potom zriedime vývarom, pridáme cesnak podľa chuti a ešte rozmixujeme. Zmesou naplníme baklažány, ktoré sme predtým priečne narezali. Dáme piecť do rúry pri 200 stupňoch na 15 minút.
  3. Medzitým urobíme prílohu. Na panvicu dáme olej, pridáme zvyšný cícer, mrkvu a paradajky. Pridáme nakrájanú cibuľu, osolíme, okoreníme a chvíľu dusíme. Pridáme ostatné dochucovadlá (horčicu, sirup, redukciu), dochutíme soľou a koreninami a ešte podusíme. Podávame k baklažánu, posypeme petržlenovou vňaťou a mandľami.