Plnený baklažán
Pečený baklažán plnený cícerom, šampiňónmi a zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- Baklažány umyjeme, šupku poprepichujeme špičkou noža a upečieme v rúre. Necháme vychladnúť
a prešpikujeme cesnakom, rozmarínom a tymianom.
- Do mixéra dáme (zo všetkého polovicu) nakrájanú
mrkvu, cícer, sušené paradajky, šampiňóny, horčicu a
redukciu z červeného vína. Osolíme, pridáme korenie, rascu, mletú
papriku a rozmixujeme. Potom zriedime vývarom, pridáme cesnak podľa chuti a ešte rozmixujeme. Zmesou
naplníme baklažány, ktoré sme predtým priečne narezali.
Dáme piecť do rúry pri 200 stupňoch na 15 minút.
- Medzitým urobíme prílohu. Na panvicu dáme olej, pridáme zvyšný cícer, mrkvu a paradajky. Pridáme nakrájanú cibuľu, osolíme,
okoreníme a chvíľu dusíme. Pridáme ostatné dochucovadlá (horčicu, sirup, redukciu), dochutíme soľou a koreninami a ešte podusíme. Podávame k baklažánu, posypeme petržlenovou vňaťou
a mandľami.
|