Pečeňové kúsky v cestíčku vyprážané (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Tento recept nepatrí do kategórie zdravej výživy, ale aj ja mám dva krát do roka chuť na niečo vyprážané. A dnes ten deň nastal.

3
porcie
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Umytú a osušenú pečeň som nakrájala na tenké rezance. Môžu byť aj dlhšie.
  2. Z vajíčka, kečupu (nemusí byť), korenín a štipky soli som urobila cestíčko, do ktorého som vložila slížiky a premiešala.
  3. Pridala som kopcovité lyžice múky a dobre premiešala.
  4. V horúcom tuku na minimálnom plaameni horáku som kúsky po jednom vkladala a dobre opražila z oboch strán.
  5. Dierkovanou lyžicou som mäsko vyberala do misy s papierovou utierkou.
  6. Príloha ryža natural a uhorka.