Pečeňové kúsky v cestíčku vyprážané (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Tento recept nepatrí do kategórie zdravej výživy, ale aj ja mám dva krát do roka chuť na niečo vyprážané. A dnes ten deň nastal.
3 porcie |
15 minút príprava |
3 minút tepelná úprava |
Postup
- Umytú a osušenú pečeň som nakrájala na tenké rezance. Môžu byť aj dlhšie.
- Z vajíčka, kečupu (nemusí byť), korenín a štipky soli som urobila cestíčko, do ktorého som vložila slížiky a premiešala.
- Pridala som kopcovité lyžice múky a dobre premiešala.
- V horúcom tuku na minimálnom plaameni horáku som kúsky po jednom vkladala a dobre opražila z oboch strán.
- Dierkovanou lyžicou som mäsko vyberala do misy s papierovou utierkou.
- Príloha ryža natural a uhorka.