Pečeňová paštéta na korpuse a la sacher
Autor receptu: redakcia
10 porcií |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup- Pečeň odblaníme a namočíme cez noc do vína s brandy. Na druhý deň pečeň spolu so zmäknutým maslom a vajíčkami rozomelieme a mixérom rozmixujeme na hladkú kašu.
Dosolíme a dokoreníme čerstvým mletým korením. Zmes dáme do formy (na terinu),
ktorú vložíme do vodného kúpeľa a pečieme pri 100 oC asi hodinu. Po upečení formu zaťažíme a dáme do chladu do druhého dňa uležať.
- Korpus a la sacher: Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, no nie horúcu čokoládu, zamiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Vmiešame bielkový sneh. Masu nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 až 50 min. pri teplote 180 oC. Korpus upečieme deň vopred, aby sa dobre odležal.
- Obdĺžnikovú formu vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno dáme pripravený čokoládový korpus, ktorý potrieme časťou marhuľového džemu a naplníme kačacou paštétou. Dáme znovu do chladu aspoň na päť hodín. Keď je „torta“ zatuhnutá, opatrne ju vyklopíme a horúcim ostrým nožom nakrájame. Podávame s pikantným marhuľovým džemom a čerstvým pečivom. Pre efekt môžeme potrieť brusnicovou alebo ríbezľovou zaváraninou.
|