Pečeňová paštéta na korpuse a la sacher

Autor receptu: redakcia

10
porcií
60 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pečeň odblaníme a namočíme cez noc do vína s brandy. Na druhý deň pečeň spolu so zmäknutým maslom a vajíčkami rozomelieme a mixérom rozmixujeme na hladkú kašu. Dosolíme a dokoreníme čerstvým mletým korením. Zmes dáme do formy (na terinu), ktorú vložíme do vodného kúpeľa a pečieme pri 100 oC asi hodinu. Po upečení formu zaťažíme a dáme do chladu do druhého dňa uležať.
  2. Korpus a la sacher: Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú, no nie horúcu čokoládu, zamiešame a pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva. Vmiešame bielkový sneh. Masu nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 až 50 min. pri teplote 180 oC. Korpus upečieme deň vopred, aby sa dobre odležal.
  3. Obdĺžnikovú formu vystelieme potravinárskou fóliou. Na dno dáme pripravený čokoládový korpus, ktorý potrieme časťou marhuľového džemu a naplníme kačacou paštétou. Dáme znovu do chladu aspoň na päť hodín. Keď je „torta“ zatuhnutá, opatrne ju vyklopíme a horúcim ostrým nožom nakrájame. Podávame s pikantným marhuľovým džemom a čerstvým pečivom. Pre efekt môžeme potrieť brusnicovou alebo ríbezľovou zaváraninou.