Pečené zemiaky s parmezánom (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Jednoduchšie to ani nejde, výsledok bol očarujúci, rýchlo k stolu, pokým nevychladnú...
4 porcie |
10 minút príprava |
35-40 minút na 250 °C |
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska hrubé približne 1 cm, zalejeme vodou, osolíme a privedieme k varu. Necháme ich variť 2-3 minúty a scedíme.
- Papier na pečenie natrieme maslom a hojne posypeme strúhaným parmezánom. Na husto poukladáme predvarené zemiaky.
- Pečieme v rúre predhriatej na 250 stupňov po dobu 35-40 minút, podľa vlastných skúsenosti a farby zemiakov. Po upečení necháme zemiaky 5 minút postáť, syr bude na nich krásne prilepený a chrumkavý...Ak sa Vám budú zdať málo slané, dosoľte.
- Vrchná strana zemiakov je lákavá, ale to je nič oproti chrumkavému syrovému spodku zemiakov, pripravte si nejakú dobrú omáčku podľa vlastnej chuti a ponúknite sa...