Pečené zemiaky s paprikou a šampińónmi
Autor receptu: jenni
Asi môj najobľúbenejší obed. Je veľmi rýchly, chutný a zdravý. Pripravujem ho aj s
baklažánom, super je s cuketou ale aj s marinovaným tofu.
1 porcia |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky. Šampiňóny očistíme a nakrájame. Papriku umyjeme a nakrájame. Zeleninu vložíme do zapekacej misy alebo na plech, prelejeme olejom, prelisujeme strúčiky cesnaku, osolíme, pridáme chilli podľa chuti a provensálske bylinky.
- Všetko spolu premiešame dôkladne rukami, nech sa všetky suroviny premiešajú. Dáme piecť na 20 minút pri 200 stupňoch. A rýchly a chutný obed či večera sú hotové. Dobrú chuť.