Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom

Autor receptu: redakcia

45 minút
na 250 °C

Postup

  1. Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote 250 °C asi na 45 minút. Upečieme ich domäkka.
  2. Medzitým si v mise urobíme tvarohovo-cesnakovo-bylinkovú plnku: do misy dáme tvaroh, pridáme maslo, bylinkovú soľ, korenie, nakrájaný pór, pažítku, cesnak (3 väčšie strúčiky) a dobre premiešame.
  3. Keď sú zemiaky upečené domäkka, ostrým nožom ich narežeme po dĺžke, roztvoríme ich a do každého zemiaka dáme PL tvarohovej zmesi, položíme na ňu plátok syra a dáme krátko zapiecť, až sa syr sa roztečie. Ozdobíme pažítkou a zvyšným tvarohom.