Pečené zemiaky

Pečené zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Teraz si poviete, no pečené zemiaky sem dáva, ako keby sme ich nevedeli upiecť. Ale našla som tento recept a nedalo mi ho nevyskúšať a veru nám chutili. Ak ste prišli z roboty a neviete, čo rýchlo na večeru tak odporúčam.

30 minút
príprava
35-40 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Zemiaky nečistíme, len ich dobre poumývame, pokrájame na štvrtky ja som mala menšie, tak som krájala niektoré na polky a niektoré som ani nekrájala a zalejeme ich vodou na 10-15 minút.
  3. Zatiaľ si pripravíme marinádu, s ktorou ich premiešame. Olej, tatársku omáčku, mletú údenú papriku a soľ.
  4. Dobre zamiešame.
  5. Zemiaky scedíme a vysušíme.
  6. Dobre ich premiešame v marináde.
  7. Vysypeme na plech, kde sme si dali papier na pečenie.
  8. Dáme do predhriatej rúry piecť na 180-200 stupňov na 35-40 minút. Ale každá si svoju rúru sledujte. No a máme upečené - ešte som ich posypala syrom a pažítkou.
  9. Vyskúšajte - dúfam, že Vám budú chutiť tak ako nám.