Cestoviny
Pečené špagety s mäsovými guľkami (fotorecept)
Autor receptu: kvakac
Piekli ste už špagety a im podobné cestoviny? Dajú sa aj upiecť v rúre, nemusia sa len variť. Je to jedlo z jedného hrnca.* Prišlo mi
to raz na net, tak som to skúsil a verte sú omnoho chutnejšie, lebo sa robia priamo v omáčke. Skúste, ochutnajte a zistíte, že je to
tak. Tento recept je ako inšpirácia na takéto cestoviny.
6 porcií |
10 minút príprava |
55 minút na 180 °C |
Postup
- Prvé si zarobíme mleté mäso a necháme pol hodinu postáť. Použijeme prvých desať surovín v zozname (až po ostatné). Dobre to všetko zmiešame. Potom môžeme z mäsa vytvarovať guľky vo veľkosti orecha, alebo mäso len natrieme na špagety. Je to na vašej voľbe.
- Hrniec použijeme širší a s nelepivým dnom, aby sa dali špagety dobre rozložiť. Po krajoch hrnca dáme hneď maslo.
- Na špagety rozložíme mäso. Ak sa vám nechce formovať guľky tak mäso len navrstvite po celom obvode.
- Na mäso vylejeme paradajkové pyré a zalejeme vodou. Voda musí byť po vrch mäsa.
- Osolíme, okoreníme, posypeme oreganom. Dáme vrchnák na hrniec a šupneme do horúcej rúry zohriatej na 180 °C na dobu 45minút. Zatiaľ nastrúhame syr na jemno. Druh použitého syru nechám na vašej voľbe.
- Po 45 minútach hrniec vytiahneme.
- Posypeme strúhaným syrom a hrniec bez vrchnáku vložíme znovu do rúry na 5 minút, pri 180 °C.
- Tento čas stačí, aby sa syr pekne rozlial po celom jedle.
- Máme hotovo. Tie špagety a mäso sú tak dobré ochutené tou omáčkou. Je to úplne iný level chutí.