Cestoviny

Pečené špagety s mäsovými guľkami (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Piekli ste už špagety a im podobné cestoviny? Dajú sa aj upiecť v rúre, nemusia sa len variť. Je to jedlo z jedného hrnca.* Prišlo mi to raz na net, tak som to skúsil a verte sú omnoho chutnejšie, lebo sa robia priamo v omáčke. Skúste, ochutnajte a zistíte, že je to tak. Tento recept je ako inšpirácia na takéto cestoviny.

6
porcií
10 minút
príprava
55 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Prvé si zarobíme mleté mäso a necháme pol hodinu postáť. Použijeme prvých desať surovín v zozname (až po ostatné). Dobre to všetko zmiešame. Potom môžeme z mäsa vytvarovať guľky vo veľkosti orecha, alebo mäso len natrieme na špagety. Je to na vašej voľbe.
  2. Hrniec použijeme širší a s nelepivým dnom, aby sa dali špagety dobre rozložiť. Po krajoch hrnca dáme hneď maslo.
  3. Na špagety rozložíme mäso. Ak sa vám nechce formovať guľky tak mäso len navrstvite po celom obvode.
  4. Na mäso vylejeme paradajkové pyré a zalejeme vodou. Voda musí byť po vrch mäsa.
  5. Osolíme, okoreníme, posypeme oreganom. Dáme vrchnák na hrniec a šupneme do horúcej rúry zohriatej na 180 °C na dobu 45minút. Zatiaľ nastrúhame syr na jemno. Druh použitého syru nechám na vašej voľbe.
  6. Po 45 minútach hrniec vytiahneme.
  7. Posypeme strúhaným syrom a hrniec bez vrchnáku vložíme znovu do rúry na 5 minút, pri 180 °C.
  8. Tento čas stačí, aby sa syr pekne rozlial po celom jedle.
  9. Máme hotovo. Tie špagety a mäso sú tak dobré ochutené tou omáčkou. Je to úplne iný level chutí.