Opekance
Pečené pupáky s makom
Autor receptu: redakcia
5-6 porcií |
20-25 minút na 180 °C |
Postup- Kvások: Vo vlažnom mlieku rozpustíme kryštálový cukor, nadrobené droždie
a necháme postáť asi 10 minút, kým
nevznikne kvások.
- Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, cukor, kvások, vajíčko,
mlieko a rozpustené maslo. Vypracujeme
cesto, malo by byť hladké a tvoriť sa v ňom
bubliny. Prikryjeme ho čistou utierkou a necháme na
teplom mieste kysnúť približne 1 hodinu.
- Vykysnuté cesto na pomúčenej doske
pokrájame na menšie kusy. Vytvarujeme
valčeky, ktoré pokrájame na menšie kúsky.
Kúsky cesta ukladáme na plech
vystlaný papierom na pečenie. Pečieme
v rúre pri 180 stupňoch približne 20 až
25 minút.
- Tesne pred podávaním pupáky prelejeme teplým
mliekom, pozor, aby sa nerozmočili!
Posypeme mletým makom zmiešaným
s práškovým cukrom a polejeme roztopeným maslom. Môžeme
podávať.
|