Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve (fotorecept)
Autor receptu: danja301
Toto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom.
Macedónci sú preslávení spracovaním paprík na tisíc a jeden spôsob.
Mojim slovenským priateľom táto letná delikatesa okrem pleskavíc chutí si najviac a
mnohí papriky takto začali robiť aj doma na Slovensku.
Papriky sa väčšinou grilujú ,ale ja som si pre vás ,ktorí nemáte takúto možnosť,
pripravila domácu-kuchynskú verziu.
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Papriky opečieme na grile, alebo na sporáku spôsobom, ako to vidieť na nasledujúcom obrázku.
- Obraciame ich z každej strany a po upečení dáme do hrnca, ktorý zatvoríme pokrievkou a necháme vychladnúť.
Dužina sa oddelí od vrchnej blany a zľahka ich olúpeme.
- Poukladáme na tanier a narežeme dužinu pozdĺž paprikou, aby nám ingrediencie ľahšie vsiakli do celej papriky.
- Nakrájame na drobno cesnak a posypeme ním papriky.
Osolíme, zľahka polejeme olivovým olejom, pridáme ocot podľa chuti.
Dužina vsiakne aj olej aj ocot, preto sa nebojte ho tam naliať viac, nielen pokvapkať.
- Pridáme petržlenovú vňať a môžeme si pochutnať. Typickou prílohou sú pre „Gravče tavče“ - zapekanú fazuľu,ktorú tiež nájdete medzi mojimi receptami
V prípade,že doménou v vašom jedálničku je mäso,ani v tomto prípade nebudete sklamaní.
A ak by ste museli čakať, kým sa dopečie mäsko, nevadí, vydržia aj v chladničke a mne osobne chutia studené lepšie.