Pečené papriky v cesnakovo-octovom náleve (fotorecept)

Autor receptu: danja301

Toto jedlo spadá v krajine odkiaľ pochádza ku prílohám, alebo šalátom. Macedónci sú preslávení spracovaním paprík na tisíc a jeden spôsob. Mojim slovenským priateľom táto letná delikatesa okrem pleskavíc chutí si najviac a mnohí papriky takto začali robiť aj doma na Slovensku. Papriky sa väčšinou grilujú ,ale ja som si pre vás ,ktorí nemáte takúto možnosť, pripravila domácu-kuchynskú verziu.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Papriky opečieme na grile, alebo na sporáku spôsobom, ako to vidieť na nasledujúcom obrázku.
  2. Obraciame ich z každej strany a po upečení dáme do hrnca, ktorý zatvoríme pokrievkou a necháme vychladnúť. Dužina sa oddelí od vrchnej blany a zľahka ich olúpeme.
  3. Poukladáme na tanier a narežeme dužinu pozdĺž paprikou, aby nám ingrediencie ľahšie vsiakli do celej papriky.
  4. Nakrájame na drobno cesnak a posypeme ním papriky. Osolíme, zľahka polejeme olivovým olejom, pridáme ocot podľa chuti. Dužina vsiakne aj olej aj ocot, preto sa nebojte ho tam naliať viac, nielen pokvapkať.
  5. Pridáme petržlenovú vňať a môžeme si pochutnať. Typickou prílohou sú pre „Gravče tavče“ - zapekanú fazuľu,ktorú tiež nájdete medzi mojimi receptami V prípade,že doménou v vašom jedálničku je mäso,ani v tomto prípade nebudete sklamaní. A ak by ste museli čakať, kým sa dopečie mäsko, nevadí, vydržia aj v chladničke a mne osobne chutia studené lepšie.