Pečené kuracie stehná
Pečené kuracie stehná so zemiakmi a slaninou (fotorecept)
Autor receptu: civavasissi
Milujem jedlá, čo sa dajú robiť v jednom pekáči a v rúre. Z tohto jedla sú najlepšie zemiaky, ktoré sa ochutia šťavou z kurčaťa a
tiež výpekom zo slaniny.
8 porcií |
30 minút príprava |
105 minút na 180/250 °C |
Postup
- Suroviny:
- Do pekáča som dala cibuľu nakrájanú na hrubé pásiky.
- Ďalšia vrstva sú zemiaky nakrájané na akékoľvek tvary, zemiaky som posolila.
- Stehná som rozdelila na horné a dolné a poukladala som ich na zemiaky, tiež som osolila.
- Slaninu som nakrájala a poukladala na zemiaky do pekáča, cesnak som priečne prerezala aj so šupou a rozdelila do pekáča. Nedávam žiadne korenie ani marinády. Pekáč som zakryla alobalom a dala som do rúry vyhriatej na 180 stupňov piecť.
- Piekla som hodinu a pol, potom som dala preč alobal a zvýšila som teplotu na 250 stupňov a nechala v rúre ešte 15 minút.
- A na tanieri ?