Pečené kuracie stehná

Pečené kuracie stehná so zemiakmi a slaninou (fotorecept)

Autor receptu: civavasissi

Milujem jedlá, čo sa dajú robiť v jednom pekáči a v rúre. Z tohto jedla sú najlepšie zemiaky, ktoré sa ochutia šťavou z kurčaťa a tiež výpekom zo slaniny.

8
porcií
30 minút
príprava
105 minút
na 180/250 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny:
  2. Do pekáča som dala cibuľu nakrájanú na hrubé pásiky.
  3. Ďalšia vrstva sú zemiaky nakrájané na akékoľvek tvary, zemiaky som posolila.
  4. Stehná som rozdelila na horné a dolné a poukladala som ich na zemiaky, tiež som osolila.
  5. Slaninu som nakrájala a poukladala na zemiaky do pekáča, cesnak som priečne prerezala aj so šupou a rozdelila do pekáča. Nedávam žiadne korenie ani marinády. Pekáč som zakryla alobalom a dala som do rúry vyhriatej na 180 stupňov piecť.
  6. Piekla som hodinu a pol, potom som dala preč alobal a zvýšila som teplotu na 250 stupňov a nechala v rúre ešte 15 minút.
  7. A na tanieri ?