Pečené kura s rozmarínom a citrónom (fotorecept)

Autor receptu: katuch

Mám rada recepty, pri ktorých nestrávim pol dňa v kuchyni, no chuť je výborná. Pečené kura na rôzne spôsoby je vďačná téma, tento recept mám z českého časopisu Apetit, pôvodne bol na jedno celé kura, no my máme najradšej stehná ;-) a tak som ho skúsila z kuracích štvrtí. Kombinácia kuracieho mäsa a citrusov je veľmi osviežujúca ;-)

3
porcie
10 minút
príprava
70 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 st. Lístky rozmarínu nadrobno nasekáme, zmiešame s nastrúhanou kôrou z biocitrónu, s maslom, rozpučeným cesnakom a s nasekanou chilli papričkou, posolíme.
  2. Uvoľníme kožu na kuracích štvrtiach a maslovú zmes pod ňu natlačíme zo všetkých strán. Zvyšnou zmesou potrieme kura zvonku a posolíme.
  3. Do pekáčiku rozložíme očistenú a pokrájanú mrkvu a rozštvrtený postrúhaný citrón.
  4. Na to poukladáme pripravené kuracie štvrte a pečieme cca 70 min dozlatova, na posledných 10 min som zapla funkciu grill.
  5. Mäsko bolo šťavnaté, mäkkučké, veľmi voňavé ;-) dali sme si ho s pečenou mrkvou a citrónom, pečenými zemiakmi a nastrúhanou šalátovou uhorkou ;-) dobrú chuť!