Pečené kura
Pečené kura s mrkvou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
80 minút na 180 °C |
Postup- Kura umyjeme, osušíme a zvonka aj zvnútra osolíme, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom a korenie vmasírujeme do kože. Potom nohy kuraťa zviažeme kuchynským povrázkom.
- Mrkvu zbavíme vňate (časť môžeme ponechať)
a očistíme ju škrabkou na zemiaky. Ak je mrkva priveľká, pozdĺžne ju rozpolíme.
- Očistenú mrkvu uložíme na dno pekáča, osolíme a položíme na ňu ochutené kura prsami smerom nahor. Celé zalejeme smotanou a zakryté pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi hodinu.
- Potom vrchnák odložíme, posypeme nasekanými vlašskými orechmi a dopečieme dozlatista. Pred podávaním posypeme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
|