Pečené kura

Pečené kura s mrkvou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
80 minút
na 180 °C

Postup

  1. Kura umyjeme, osušíme a zvonka aj zvnútra osolíme, posypeme grilovacím korením, pokvapkáme olejom a korenie vmasírujeme do kože. Potom nohy kuraťa zviažeme kuchynským povrázkom.
  2. Mrkvu zbavíme vňate (časť môžeme ponechať) a očistíme ju škarbkou na zemiaky. Ak je mrkva priveľká, pozdĺžne ju rozpolíme.
  3. Očistenú mrkvu uložíme na dno pekáča, osolíme a položíme na ňu ochutené kura prsami smerom nahor. Celé zalejeme smotanou a zakryté pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi hodinu.
  4. Potom vrchnák odložíme, posypeme nasekanými vlašskými orechmi a dopečieme dozlatista. Pred podávaním posypeme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.