Pečené kura na kapuste

Autor receptu: matahari1974

Vyborný a hlavne rýchli obed .

10 minút
príprava
70 minút
na 230 °C

Suroviny

Postup

  1. Kura umyjeme a naporcujeme ( môže sa piecť aj v celku ale trvá to dlhšie ). Každý kúsok nasolíme, potrieme červenou paprikou. Zľahka vyžmýkanú kyslú kapustu rozložíme na plech alebo do jenskeho pekáča a jednotlivé kuracie kúsky porozkladáme na kapustu. Zakryjeme alobalom a dusíme v trúbe pri teplote 230 °C asi 35 - 40 minút. Potom vrch odokryjeme, mäso i kapustu polejeme pivom (asi 2 dcl), teplotu znížime na 210 °C a odokryté dopečieme (asi 25 – 30 minút).Počas dopekania prilievame postupne zvyšok piva a kurča polievame pivovým výpekom.
  2. Podávame s pyré. Prajem dobrú chuť.