Pečené kura na kapuste
Autor receptu: matahari1974
Vyborný a hlavne rýchli obed .
10 minút príprava |
70 minút na 230 °C |
Postup
- Kura umyjeme a naporcujeme ( môže sa piecť aj v celku ale trvá to dlhšie ). Každý kúsok nasolíme, potrieme červenou paprikou.
Zľahka vyžmýkanú kyslú kapustu rozložíme na plech alebo do jenskeho pekáča a jednotlivé kuracie kúsky porozkladáme na kapustu. Zakryjeme alobalom a dusíme v trúbe pri teplote 230 °C asi 35 - 40 minút. Potom vrch odokryjeme, mäso i kapustu polejeme pivom (asi 2 dcl), teplotu znížime na 210 °C a odokryté dopečieme (asi 25 – 30 minút).Počas dopekania prilievame postupne zvyšok piva a kurča polievame pivovým výpekom.
- Podávame s pyré.
Prajem dobrú chuť.