Pečené kolieska z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept)
Autor receptu: dvorka
Druhý recept je na pečené kolieska. Sú veľmi chutné, pripomínajú pečené zemiaky. A s cesnakom, nemajú chybu.
5 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Nepíšem množstvá, lebo všetko ide podľa chuti jedákov. Nastrúhala som si kolieska asi pol centimetra hrubé, pripravila som si olej s cesnakom a soľou.
- Na suché pečenie používam panvicu na lokše, ktorá je veľká uspôsobená na suché pečenie. Kolieska som poukladala na panvicu a piekla do vtedy, kým chytili na spodku mierne hnedú farbu.
- Kolieska som otočila. Vidno hnedé fliačky. Keďže mi ostalo ešte pár koliesok, pridala som ich k už opečenej kalabase.
- Každé koliesko som položila na tanier s papierovou utierkou (kupujem tie, ktoré sa používajú pri príprave pokrmov). Každé koliesko som potrela troškou posoleného oleja s cesnakom. Tieto kolieska sa dajú jesť teplé, aj studené.