Pečené kolieska z kalabasy - indickej uhorky (fotorecept)

Autor receptu: dvorka

Druhý recept je na pečené kolieska. Sú veľmi chutné, pripomínajú pečené zemiaky. A s cesnakom, nemajú chybu.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Nepíšem množstvá, lebo všetko ide podľa chuti jedákov. Nastrúhala som si kolieska asi pol centimetra hrubé, pripravila som si olej s cesnakom a soľou.
  2. Na suché pečenie používam panvicu na lokše, ktorá je veľká uspôsobená na suché pečenie. Kolieska som poukladala na panvicu a piekla do vtedy, kým chytili na spodku mierne hnedú farbu.
  3. Kolieska som otočila. Vidno hnedé fliačky. Keďže mi ostalo ešte pár koliesok, pridala som ich k už opečenej kalabase.
  4. Každé koliesko som položila na tanier s papierovou utierkou (kupujem tie, ktoré sa používajú pri príprave pokrmov). Každé koliesko som potrela troškou posoleného oleja s cesnakom. Tieto kolieska sa dajú jesť teplé, aj studené.