Karfiolové placky

Pečené karfiolovo-zemiakové srdiečka so syrom a zeleninou (fotorecept)

Autor receptu: mysiacik

Už pomaličky začínam rozmýšľať, čo spraviť ako pochúťku na Silvestra. Tieto srdiečka sú na večerné pojedanie jednoducho úžasné.

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Postup

  1. Najlepšie by bolo kebyže sú zemiaky a karfiol v pomere 1:2, teda aby bolo karfiolu viac. Karfiol si dáme variť do osolenej vody, až kým nie je mäkký. Zemiaky si ošúpeme a nastrúhame na strúhadle, pridáme vidličkou rozmačkaný karfiol, nakrájanú petržlenovú vňať, troška oleja, osolíme, okoreníme, pridáme vajíčka a zahustíme múkou. Na plech si dáme papier na pečenie a cez vykrajovátko v tvare srdiečka ukladáme placky na papier.
  2. Takto vytvorené srdiečka dáme piecť na 190 stupňov, najprv na 20 minút, vytiahneme a na srdiečka poukladáme plátkový syr, nakrájanú rajčinu a cuketku a na vrch opäť syr, dáme zapiecť, až kým nie je syr pekne sfarbený dohneda.
  3. Vytiahneme, necháme vychladnúť a môžme večerať. Na placky môžme kľudne použiť, čo máme radi. Môžme z nich urobiť aj mini pizzky s oreganom, domácim kečupom, šunkou a všetkým a aby som nezabudla, kto má rád cesnak, može do receptu pridať koľko mu chutí.