Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka a dáme piecť pri teplote 160 stupňov Celzia asi 20 minút. Kel očistíme, nakrájame na väčšie kúsky a blanšírujeme v osolenej vode. Takto pripravený kel opečieme na slanine a koreňovej zelenine nakrájanej na malé kocky.
  2. Nakoniec osolíme, okoreníme, krátko podusíme. Kačacie prsia očistíme, nakrájame kožu a ochutíme soľou a korením. Prsia opečieme sprudka na koži a dopečieme v rúre na 180 stupňov Celzia asi 8 minút. Pečené prsia vyberieme a necháme chvíľku odpočinúť. Nakrájame na plátky a položíme na dusený kel.
  3. Náš tip: Kačacie mäso nemusí byť úplne prepečené – aby kačica zostala šťavnatá, pripravte si ju medium.