Pečené jahňa - Агнешко Печено

Autor receptu: alex37

Pečená jahňacina je tradičné Veľkonočné jedlo, ktoré v Bulharsku nechýba na sviatočnom stole. Ak nemáme možnosť upiecť jahňa na ražni, pečieme ho jednoduchým spôsobom v rúre.

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. jahňacie mäso umyjeme usušíme, prešpikujeme bohato cesnakom, osolíme a natrieme vymiešaným maslom s červenou paprikou. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a na 200°C pečieme do zovretia vody v plechu. Teplotu znížime cca na 150°C a pečieme ešte 60-90 min. závisí od veľkosti jahňaťa. Keď sa mäso oddeľuje od kosti, odkryjeme ho a zapečieme cca 20-30 min. do červena.
  2. ako príloha, bulgur a tradičný zelený šalát http://varecha.pravda.sk/usercontent/images/velky-recept42129_1397459878.jpg