Pečené hermelínové kúsky z francúzkym slaným koláčom

Autor receptu: vikih

Recept je čiastočne inšpirovaný od Jamieho Olivera (http://www.jamieoliver.com/recipes/vegetables-recipes/late-summer-tomato-tart). Tu druhú polku som videla len v McDonalde pretože to je asi jediné vegetariánske teplé čo tam majú. Torta sa dá mimochodom podávať len samá alebo ako príloha k niečomu inému. Blog verzia: http://vicky-a-jej-knihy.blogspot.sk/2014/04/heslo-dna-hlavne- chrumkavo.html

5
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Postup

  1. Syr: camembert nakrájame na mesiačiky a klasicky obalíme v trojobale. Dáme na plech s pečiacim papierom a pečieme dlho pri vysokej teplote. Ak chcete môžete ich namiesto toho vypražiť alebo opražiť ale nie som si istá či vám zostanú pokope a nerozťečú sa. Takto síce nechytia farbu ale držia tvar a stále sú chutné
  2. Torta: vystelieme plech lístkovým cestom (buď ho rozdelte na pol alebo len nechajte von pretŕčať).
  3. Poukladáme naň nakrájané rajčiny a papriku (môžete dať aj inú zeleninu ak sa vám hodí).
  4. Pokrájame syry (nivu, mozarelu, ... proste čo len chcete a koľko len chcete).
  5. Zmiešame smotanu s vajíčkom, osolíme a vylejeme na syr a zeleninu.
  6. Ak ste si odložili polku cesta, tortu prikryte, inak dovnútra zložte pretŕčajúce konce.
  7. Polejte olivovým olejom, posoľte, pokorente a posypte bazalkou. Dáme piecť dlhšie pri miernej teplote. Na rozdiel od syra má totiž torta tekuté suroviny. Nechajte ho tam dokým nestuhne a aj vtedy radšej počkajte kým trochu vychladne. Na chuti to síce neuberie ale aby ste sa nedivili keď vám z toho bude tiecť pretože všetka tá zelenina a smotana obsahuje dosť vody.
  8. Podávajte napríklad zo zemiakmi.