Pudingový zákusok

Pečené čokoládové šišky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Určite sa oplatí upiecť a potešiť doma veľkých aj malých.

14
porcií
45-50 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme 1 ČL cukru, 1 PL múky, sušené droždie. Dobre premiešame a necháme nakysnúť kvások. Múku preosejeme, pridáme zbytok cukru, soľ, žĺtky, kvások a rozpustené maslo.
  2. Cesto mixérom miesime aspoň 15 minút, potom ho pomúčime, zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste.
  3. Pripravíme suroviny na čokoládovú a šľahačkovú plnku. V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok, zvyšok dáme variť s cukrom. Po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Necháme mierne vychladnúť, následne do pudingu vmiešame maslo. Mixérom vyšľaháme do penista. Na šľahačkovú plnku si vyšľaháme šľahačku do polotuha, pridáme mascarpone a došľaháme.
  4. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, premiesime, rozvaľkáme a pomocou pohára vykrojíme šišky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  5. Šišky necháme nakysnúť na teplom mieste aspoň 20 minút. Pred vložením do rúry ich potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  6. Rúru predhrejeme na 200 °C, pečieme 15 minút do zlatista. Po upečení ešte za horúca potrieme rozpusteným maslom.
  7. Plnky dáme do cukrárskych vreciek s ozdobou špičkou. Šišky prekrojíme pozdĺžne a plníme čokoládovou a šľahačkovou plnkou. Naplnené spojíme a dáme do chladničky stuhnúť.
  8. Pred podávaním šišky ozdobíme čokoládovou polevou alebo práškovým cukrom. Dobrú chuť.