Pečené kuracie krídelká

Pečené Buffalo krídelká (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Odľahčenejšia verzia klasických Buffalo Hot Wings, ktoré sa tradične zvyknú vyprážať v oleji.* Objav fantastickú kombináciu pálivých krídelok, osviežujúceho dipu a čerstvého zeleru.

2
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 220 °C

Postup

  1. Každé jedno krídlo jemne narež v mieste kĺbu a následne ho aj v tomto mieste nalom. Krásne sa ti ukáže miesto, kde ho potom presekneš na dve časti bez toho, aby si rezal/a do kosti. Toto urob so všetkými krídelkami.
  2. Rúru vyhrej na 220 °C a spracované kúsky mäsa zatiaľ obaľ v zmesi škrobu (2 ČL), mletej papriky, granulovaného cesnaku, soli, čierneho korenia a repkového oleja. Krídla poukladaj na plech vystlaný papierom na pečenie a daj piecť na prvých 20 minút. Po uplynutí času obráť každé krídelko na druhú stranu a vráť do rúry na druhý polčas, znovu na 20 minút pri 220 °C.
  3. Tento čas využi na prípravu Buffalo omáčky a jogurtového dipu. Najprv k omáčke - do panvice na miernej teplote sporáku vlož roztopiť maslo a následne prilej tvoju obľúbenú hot sauce/pikantnú omáčku. Odporúčam hlavne tie vyrobené z Habanero papričiek, ako je napríklad Tabasco. Vyhol by som sa ázijským omáčkam. Ďalej pridaj med a 1 ČL škrobu vmiešaného v deci vody. Za stáleho miešania redukuj presne 2 minúty. Výsledná viskózna konzistencia zaručí, že sa omáčka na krídelká dôkladne nalepí.
  4. Osviežujúci dip vyrobíš jednoducho zmiešaním bieleho jogurtu, oregana, soli, čierneho korenia a pretlačeného cesnaku. Všetko s mierou a podľa chuti!
  5. Upečené krídelká dôkladne poobaľuj lepkavou Buffalo omáčkou a podávaj spolu s jogurtovým dipom a v tomto menu aj s tradičným čerstvým stopkovým zelerom.