Pečené bravčové s červenou kapustou a knedľou
Autor receptu: gab1ka
Tento recept som si upravila podla seba, ako dobrú variantu ked neobľubujete mastné
mäso ale vaša polovička áno.
6-8 porcií |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Zapneme rúru aby sme ju mali predhriatu, mám teplovzdušnu ruru a dala som ju na 200°
Mäso si umyjeme , osušíme a nakrájame na asi 1cm hrubé pláty.
Rozložíme si ich, mierne vyklepeme, nasolíme a nakoreníme.
Medzi tým si pripravíme pekáč do ktorého dame 3 lyžice masti a na chvíľu pekáč vložíme do rozohriatej rúry aby sa nam masť roztiekla.
- Na pekáč si poukladáme rovnomerne pláty mäsa a na vrch dáme alobal.
Vložíme do rúry a pečieme pri teplote asi 180° , ja som dala vrchný a spodný ohrev, pečieme 30 minut.
Po 30 minutach zložíme alobal, mäso otočíme na druhu stranu a pečieme odokryté ďalších 30 minut, občas možeme preliať výpekom.
- Kapusta :
cibuľu si nakrájame nadrobno a na oleji ju opečieme do sklovita
Kapustu si nakrajame na rezančeky a pridame k cibuli , podlejeme vodou aby bola zarovno s kapustou, dusíme pod pokrievkou do zmäknutia.
Keď máme kapustu mäkku dochutíme ju soľou, octom a rascou, všetko podľa chuti.
Nakoniec poprášime hladkou mukou a nechame vyredukovať.
Podávame s parenou knedľou, najlepšie domácou, ja ju kupujem na trhu v pekárni a je naozaj ako domáca.