Pečené bravčové rebrá s domácou BBQ omáčkou

Autor receptu: kvietela

Rebrá aj omáčku som dnes robila prvýkrát a tak sa podarili, že to musím zdieľať :)

15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu si nakrájame najdrobnejšie ako sa dá a smažíme ju na oleji cca 4-5 minút, kým nezmäkne. Potom pridáme pretlak a všetky tekuté ingrediencie, nakoniec med a cukor a pretlačený cesnak (alebo tiež nadrobno). Varíme na miernom plameni kým nebude mať omáčka požadovanú hustotu, nakoniec dochutíme soľou a korením.
  2. Táto omáčka sa dá prípadne rozmixovať nahladko a použiť ako marináda. Rebrá som nechala marinovať cez noc a potom som ich piekla (na mriežke na plechu) hodinu na 190°C a ďalšiu hodinu na 170°C. Asi 15 minút pred dokončením som ich ešte potrela zvyškom marinády. Rebrá budú mať krásnu chrumkavú kôrčičku, kosti by sa mali oddeľovať od mäska.
  3. My sme k tomu jedli len pečivo, ale opekanými zemiakmi alebo zemiakovou kašou, poprípade šalátom, sa nič nepokazí :)