Pečené bravčové mäso
Pečené bravčové .... moje mňam (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
toto bolo vždy moje mňam, ani mäso som nemusel, stačil mi slaný výpek od mäsa a zemiakové knedličky.... zjedol som ich 36 ks
20 minút príprava |
120 minút tepelná úprava |
Postup
- .... pripravené suroviny : br. pliecko, špenát, cesnak, soľ, vajce .....
- bravčové pliecko si nakrájame na hrubšie kusy
- na rozpálenom oleji si osmahneme kusy mäsa zo všetkých strán, aby sa nám mäso ,,uzavrelo,,
- potom ho osolíme, okorenime a jemne podlejeme .... mäso by sa malo piecť v trúbe , v zakrytom pekáči , no ja ho robím v ,,královne,, ( dá sa vnej piecť ) na šporáku
- špenát si rozmrazíme pri pomalom zahrievaní
- vodu zlejeme a špenát dohustíme hrubou múkou
- pridáme vajce
- a osolíme
- tesne pred dokonšením pridáme prelisovaný cesnak
- mäso podla potreby jemne podlievame a treba ho občas otočiť
- zemiakové knedle si spravíme podľa návodu na obale
- a dáme si ich uvariť do vriacej osolenej vody
- a môžeme servírovať
- ....naj mňam je poliať knedlíky výpekom spod mäsa ... DOBRÚ CHUŤ