Pečené baranie mäso
Autor receptu: redakcia
Postup- Umyté a odblanené baranie
mäso osolíme, okoreníme,
potrieme prelisovaným
cesnakom.
- Na plech
dáme bravčovú masť,
na masť uložíme pokrájanú
cibuľu, pripravené
mäso, podlejeme vodou
a v mierne rozohriatej
rúre pečieme do mäkka.
- Počas pečenia mäso občas
obraciame, polievame šťavou,
podľa potreby mäso
podlievame vodou. Upečené
mäso vyberieme.
- Pripravíme
slabú zápražku
– roztopenú bravč. masť
zaprášime múkou, krátko
opražíme , zalejeme výpekom
z mäsa , chvíľu povaríme,
dochutíme soľou
a precedíme.
- Vhodnou
prílohou sú strapačky
s kyslou kapustou (recept
uverejňujeme na inom
mieste).
|