Pečené artičoky
Pečené artičoky (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Jednoduché a chutné predjedlo alebo príloha.
10 minút príprava |
50 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si artičoky. Odrežeme stonky a spodné drevnaté listy.
- Zostane nám len mäkký stred.
- Artičoky chytíme hore nohami a pobúchame s nimi, aby sa "rozčapili".
- Asi takto:
- Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň artičoky. Dobre pokvápeme olivovým olejom a posolíme. Ja používam hrubozrnnú soľ.
- Dáme do rozpálenej rúry. Pečieme na 190 stupňov, približne 45-50 minút.
- Môžeme jesť. Odtrhujeme a okusujeme mäkké spodné časti listov, vrchné sa zahodíme.
Keď je artičok mladý, najlepsí je prepečený stred - srdiečko.
Dobrú chuť.