Pečené artičoky

Pečené artičoky (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Jednoduché a chutné predjedlo alebo príloha.

10 minút
príprava
50 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pripravíme si artičoky. Odrežeme stonky a spodné drevnaté listy.
  2. Zostane nám len mäkký stred.
  3. Artičoky chytíme hore nohami a pobúchame s nimi, aby sa "rozčapili".
  4. Asi takto:
  5. Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň artičoky. Dobre pokvápeme olivovým olejom a posolíme. Ja používam hrubozrnnú soľ.
  6. Dáme do rozpálenej rúry. Pečieme na 190 stupňov, približne 45-50 minút.
  7. Môžeme jesť. Odtrhujeme a okusujeme mäkké spodné časti listov, vrchné sa zahodíme. Keď je artičok mladý, najlepsí je prepečený stred - srdiečko. Dobrú chuť.