Pečenáče

Autor receptu: johny46

Kupované sú príliš drahé,tak som vyskúšal a vyšlo to.Robím si ich sám a sú výborné.Kto ich má rád vie o čom hovorím.

Postup

  1. Ryby zomelieme ,osolíme, okoreníme ,pridáme vajce ,pretlačený cesnak , premiešame a narobíme fašírky.Obalíme v strúhanke a vypražíme.Po vychladnutí nimi naplníme fľaše na zaváranie a zalejeme nálevom,ktorý si uvaríme z octu,vody a cukru . Pomer vody a octu je jedna k jednej.Cukor podľa chuti , ja dávam jednu 2,5 dcl šálku na 2 litre nálevu.Fľaše uzavrieme a dáme na 2 týždne do chladu. Keď ich chceme uložiť na dlhšie.tak ich sterilizujeme. Stačí iba tak aby sa zatiahlo víčko.Do každej fľaše vhodím 1 guličku nového korenia ,krúžok cibule a jednu kávovú lyžičku oleja. Na rybacie fašírky používam rôzne druhy rýb,také aké mám práve nachytané.Kostičiek sa nebojte , v náleve zmäknú tak že si ich ani nevšimnete.