Pečená zeleninová torta (fotorecept)

Autor receptu: frezia68

Bola som na trhu,nakúpila zeleninu a upiekla z nej tortu.S pečenými zemiakmi vznikol celkom dobrý sobotňajší obed.

4
porcie
3O minút
príprava
35 minút
na 19O °C

Postup

  1. Pripravíme si všetku zeleninu a ingrediencie.Využila som na to nerezovú misku,ktorú som vyhrala na Vareche a robí nám radosť.
  2. Karfiol rozoberieme na ružičky,umyjeme a uvaríme v osolenej vode.Oddelíme žltky a z bielka vyšľaháme sneh.
  3. Ostatnú zeleninu očistíme,uvaríme a potom nakrájame na malé kocky ( okrem hrášku,ktorý je sterilizovaný ).Všetku zeleninu dáme do misy,rozmiešame s rozšľahanými vajíčkami,osolíme,okoreníme,pridáme feferónku a vločky.Kto nechce pikantné,feferónku vynechá.Pridala som nasekanú vňať petržlenu,bazalky a pažítky.Tortovú formu vymastíme a vysypeme krupicou a vymiešanú zmes natlačíme,posypeme strúhaným syrom, prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre.Po 15 min.zložíme alobal a dopečieme syr.
  4. Upečenú tortu preložíme na misu a ozdobíme čerstvou zeleninou,komu ktorá chutí.Prílohu som podávala drobné nové zemiačky opečené na cibuľke a
  5. uhorkový šalát s cesnakom,nálev s citrónom,posypaný bielym korením a mletou paprikou. DOBRÚ CHUŤ !