Pečená zelenina s cícerovým pyré

Autor receptu: simona11

Začali sme sa s dcérou zdravo stravovať a tak sa nechávam inšpirovať kadejakými zdravými receptami a postupne naberám odvahu aj na nejaké vlastné. Táto papanica je sýta, pritom diétna, a ľahko stráviteľná.

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Večer namočíme cícer do vody, na druhý deň zlejeme a v druhej, posolenej vode, uvaríme. Cícer bude uvarený asi po hodine. Následne zlejeme skoro celú vodu a rozmixujeme s cesnakom, soľou a majoránkou.
  2. Očistíme a nakrájame zeleninu na nie veľmi tenké kúsky. Šampióny tiež na väčšie kúsky, aby bolo do čoho kusnúť :) Cibuľu krájam na mesiačiky. Posolíme, celé premiešame, dáme piecť zakryté do rúry. Vodu ani olej netreba, šťavu si pustí zelenina. Cca po pol hodine odokryjeme asi na 10 minút a je hotovo. Mala by byť upečená (udusená) tak do polomäkka. Neskoro som sa spamätala, že chcem aj fotiť, tak dávam fotky už z načatej papanice.
  3. Po dopečení zalejeme zeleninu zálievkou a premiešame.
  4. Nakoniec pekne naložíme na tanier, posypeme strúhaným syrom...a spapáme!