Pečená zelenina s cícerovým pyré
Autor receptu: simona11
Začali sme sa s dcérou zdravo stravovať a tak sa nechávam inšpirovať kadejakými
zdravými receptami a postupne naberám odvahu aj na nejaké vlastné. Táto papanica je
sýta, pritom diétna, a ľahko stráviteľná.
4 porcie |
15 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Večer namočíme cícer do vody, na druhý deň zlejeme a v druhej, posolenej vode, uvaríme. Cícer bude uvarený asi po hodine. Následne zlejeme skoro celú vodu a rozmixujeme s cesnakom, soľou a majoránkou.
- Očistíme a nakrájame zeleninu na nie veľmi tenké kúsky. Šampióny tiež na väčšie kúsky, aby bolo do čoho kusnúť :) Cibuľu krájam na mesiačiky. Posolíme, celé premiešame, dáme piecť zakryté do rúry. Vodu ani olej netreba, šťavu si pustí zelenina. Cca po pol hodine odokryjeme asi na 10 minút a je hotovo. Mala by byť upečená (udusená) tak do polomäkka.
Neskoro som sa spamätala, že chcem aj fotiť, tak dávam fotky už z načatej papanice.
- Po dopečení zalejeme zeleninu zálievkou a premiešame.
- Nakoniec pekne naložíme na tanier, posypeme strúhaným syrom...a spapáme!