Pečená ryba
Pečená ryba v papieri
Autor receptu: podravka
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 220 °C |
Postup
- Rybie filety posypeme korením na ryby.
- Papier na pečenie nastriháme na 4 ks vo veľkosti 40 x 40 cm a pokvapkáme ho olivovým olejom.
- Na pripravený papier uložíme filetu ryby, na to poukladáme kolieska citrónu a paradajky nakrájané na polovice. Pokvapkáme olivovým olejom a papier poriadne uzatvoríme.
- Takto to urobíme so všetkými 4 kúskami.
- Pripravené papiere poukladáme na plech na pečenie a pečieme cca 10 minút v rúre vyhriatej na 220 °C.
- Rybu podávame s varenými zemiakmi posypané nasekanou petržlenovou vňaťou preliate olivovým olejom.
- Rada: Predtým, ako rybu zabalíte do papiera, môžete ju pokvapkať bielym vínom.