Pečená ryba v alobale (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Dnes som robila poriadok v mrazáku a objavila som tam rybičku a trochu mrazenej papriky a rajčín čo si mrazím na jeseň a používam ako lečo. Dala som to všetko na jeden pekáč a večera bola hotová.

1
porcia
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na alobal dáme vrstvu nakrájaných paprík, rajčín a cibule, osolíme. Rybu okoreníme korením na ryby, do brušnej dutiny dáme čerstvé bylinky - petržlenovú vňať, kmín. Na rybu poukladáme plátky masla, alobal uzavrieme a dáme na pekáč.
  2. Očistené, nakrájané zemiaky osolíme, okmínujeme, dáme kúsky masla, uzavrieme alobal a spolu s rybkou dáme piecť.
  3. Keď sú zemiaky mäkké alobal otvoríme a zapečieme zemiaky aj rybu.