Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Ryba pečená na masle je vždy rýchlo hotová a pochúťka, tobôž, ked je tu sezóna jarných
byliniek, ktoré jej dajú jarný šmrnc. Použiť možno rôzne čerstvé bylinky, vždy dajú nový
chuťový rozmer. Vynikajúcou prílohou k rybe pečenej na masle sú práve nové zemiaky s
pažítkou. Je to ľahký, rýchly a chutný jarný obed.
4 porcie |
120 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Aljašskú tresku som nechala rozmraziť voľne pri izbovej teplote, umyla som ju , osušila kuchynskou papierovou utierkou a vložila do pekáčika.
- Riadne som ju osolila z oboch strán.
- Vytlačila som citron a prichystala som citronovú šťavu,...
- ...ktorou som pokvapkala rybu a nechala som v tejto slano-kyslej marináde asi 2 hodiny odpočívať v chladničke. Môžete použiť akúkoľvek inú rybu s bielym mäsom..
- Zatiaľ som pokrájala na droébno pažítku, medvedí cesnak a petržlenovú vňať. Môžete použiť akékoľvek čerstvé bylinky podľa vlastnej chute, výberu a možností.
- Pripravenú rybu som husto posypala pokrájanými bylinkami.
- Na každú rybku som položila silný plátok čerstvého masla, piekla som 20 minút na 220 stupňoch v trúbe. čas a teplotu si odsleduje každý podľa svojej vlastnej trúby.
Poznamenávam, že petržlen pri pečení stmavne, nie je spálený. Ak chcete mať svetlé svieže a zelené bylinky, tak rybu upečte len samotnú a až na hotové jedlo dajte silnejší plátok bylinkového masla, ale ak chcete mať rybu ochutenú bylinkami, tak ich pridajte už pred pečením.
- Podávala som ihned horúcu rybku priamo z pekáča s novými zemiakmi s pažítkou, ktoré sú vynikajúcou sviežou prílohou k tejto jarnej rybke.
Recept som pridala včera.