Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Ryba pečená na masle je vždy rýchlo hotová a pochúťka, tobôž, ked je tu sezóna jarných byliniek, ktoré jej dajú jarný šmrnc. Použiť možno rôzne čerstvé bylinky, vždy dajú nový chuťový rozmer. Vynikajúcou prílohou k rybe pečenej na masle sú práve nové zemiaky s pažítkou. Je to ľahký, rýchly a chutný jarný obed.

4
porcie
120 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Aljašskú tresku som nechala rozmraziť voľne pri izbovej teplote, umyla som ju , osušila kuchynskou papierovou utierkou a vložila do pekáčika.
  2. Riadne som ju osolila z oboch strán.
  3. Vytlačila som citron a prichystala som citronovú šťavu,...
  4. ...ktorou som pokvapkala rybu a nechala som v tejto slano-kyslej marináde asi 2 hodiny odpočívať v chladničke. Môžete použiť akúkoľvek inú rybu s bielym mäsom..
  5. Zatiaľ som pokrájala na droébno pažítku, medvedí cesnak a petržlenovú vňať. Môžete použiť akékoľvek čerstvé bylinky podľa vlastnej chute, výberu a možností.
  6. Pripravenú rybu som husto posypala pokrájanými bylinkami.
  7. Na každú rybku som položila silný plátok čerstvého masla, piekla som 20 minút na 220 stupňoch v trúbe. čas a teplotu si odsleduje každý podľa svojej vlastnej trúby. Poznamenávam, že petržlen pri pečení stmavne, nie je spálený. Ak chcete mať svetlé svieže a zelené bylinky, tak rybu upečte len samotnú a až na hotové jedlo dajte silnejší plátok bylinkového masla, ale ak chcete mať rybu ochutenú bylinkami, tak ich pridajte už pred pečením.
  8. Podávala som ihned horúcu rybku priamo z pekáča s novými zemiakmi s pažítkou, ktoré sú vynikajúcou sviežou prílohou k tejto jarnej rybke. Recept som pridala včera.